رشته فن آوری اطلاعات
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: رشته ها
با رشد جهاني جمعيت عملا دستيابي به بسياري از خدمات و اطلاعاتي که در گذشته ساده بوده اند روز به روز سخت تر مي گردد به صورتي که ديگر روش هاي سنتي در ادارات و سازمان ها جوابگوي حجم بالاي متقاضيان نيست از سوي ديگر بالاتر رفتن حجم اطلاعات نيز اين عمل را سخت تر مي کند تا جايي که اگر اطلاعات به صورت سنتي مديريت گردد عملا نيروي بسياري نياز است که بتوان اين کار را با دقت نه چندان بالايي انجام دهد. در اين راستا شبکه هاي گسترده و اينترنت به کمک آمده اند و ارائه خدماتي همچون جستجو، تبادل اطلاعات به صورت الکترونيکي، فاصله ها را از ميان برداشته و کارها را تسهيل کرده است. اين خدمات به صورت سرويس هايي نظير آموزش الکترونيکي، دولت الکترونيکي، تجارت الکترونيک، بانکداري الکترونيکي و... به عموم ارائه مي گردند و به صورت بسيار چشمگيري باعث صرفه جويي بسياري در زمان و هزينه و منابع اجتماعي مي گردد.
حجم عظيم اطلاعات و نقش اساسي آن در کيفيت مديريت و اداره امور همچنين نقش فناوري اطلاعات در کيفيت جمع آوري و سازماندهي اطلاعات و نيز نشر و انتقال سريع آن موجب گسترش روزافزون و بکارگيري اين فناوري در زمينه هاي مختلف کاري و مشاغل گوناگون از قبيل حوزه اطلاع رساني، تجارت الکترونيکي، آموزش از راه دور و... گرديده است. توسعه و ارتقاي فناوري اطلاعات و تلفيق آن با مباحث شبکه هاي اطلاعاتي و همچنين مديريت، محوري نوين به نام مهندسي فناوري اطلاعات را شکل داده که اکنون به نام يکي از محورهاي راهبردي در کشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه مطرح مي باشد.
مطالعه، طراحي، ساخت، راه اندازي، نگهداري سيستم هاي سخت افزاري و نرم افزاري، جمع آوري، سازماندهي، طبقه بندي و انتقال اطلاعات، مهترين اهدافيست که مهندسي فناوري اطلاعات آن را دنبال مي کند. مهمترين توانمندي دانش آموختگان اين رشته استفاده صحيح و بهره برداري به موقع از اطلاعات است.
با توجه به نقش اساسي و مهم فناوري اطلاعات در بخش هاي زيربنايي اقتصاد کشور و تدوين برنامه هاي توسعه اقتصادي بيش از هرچيز نياز به تربيت کارشناساني است که همزمان داراي دانش فني و توانايي هاي علمي و عملي در اين حوزه باشند.